houding en zit te paard.nl
Home Introducie Oefentherapie Cesar Houding en zit Contact Foto's Artikels

De biografie van Barbara van den Broek

Barbara van den Broek.jpgDit is de biografie van Barbara van den Broek, oefentherapeute Cesar en amazone.

Vanaf jongs af aan rijd ik paard. Thuis hebben we een dressuurstal. Naast mijn praktijk voor oefentherapie Cesar, rij ik dagelijks een aantal paarden, waaronder het paard Lucifer die ik op Intermediair 1 niveau uitbreng. Lucifer is door ons zelf gefokt.
Ik ben altijd al ge´nteresseerd geweest in de houding en zit van de ruiter en diens inwerking op het paard. Een aantal jaar geleden heb ik de AustraliŰr Richard Weis, de autoriteit op dit gebied, ontmoet en sindsdien ben ik me meer gaan toeleggen op deze combinatie. Het is fantastisch om je werk met je hobby te combineren.
Regelmatig heb ik ruiters met klachten in de praktijk, waarbij naast de individuele behandeling ook de combinatie begeleid kan worden. Ook geeft ik les of clinics aan ruiters zonder klachten die de vraag hebben hoe ze beter in balans kunnen zitten en daardoor beter kunnen inwerken op hun paard. Mijn doel is om de ruiter beter in balans te laten zitten, wat een positieve invloed heeft op de houding en beweging van het paard.